
Spaghete cu ton și ierburi proaspete
Ingrediente (4 persoane):
500 gr. spaghete
250 gr. conservă de ton în apă sau ulei (preferabil file), zdrobit
4 fire de ceapă verde, tocată
4 linguri frunze de pătrunjel tocat
3 linguri mărar tocat
8 roșii uscate, tăiate în cuburi mici
4 linguri ulei de măsline
sare și piper proaspăt măcinat

Preparare:
Se fierb spaghetele pentru 7-8 minute și se scurg.
In timp ce pastele fierb, se pregatesc ingredientele ramase, adica se toaca patrunjelul, ceapa si rosiile.
Intr-o tigaie mare se adauga uleiul de masline si se caleste ceapa. Se adauga tonul in tigaie si rosiile uscate si se amesteca bine timp de 2 minute. Se adauga ierburile proaspete, se amesteca pentru un timp si se adauga pastele, sare si piper proaspat macinat. Se amesteca ingredientele si se serveste imediat.
Vin recomandat: Simio Stixis Rose.
Post a Comment