NewGreekWine.ro

BlogVinurile și mâncareaFriptură de pulpă de miel pentru Paște

Friptură de pulpă de miel pentru Paște

Ingrediente (pentru 8-10 persoane):

1 pulpă de miel de 2.5 kg

2 caței de usturoi tăiați în felii subțiri

1/4 cană ulei de măsline

1 lg. cimbru proaspăt tocat (doar frunze)

2 lgt. rozmarin proaspăt tocat (doar frunze)

1 lgt. sare

1 lgt. piper negru proaspăt râșnit

Preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se fac 8-10 incizii mici în pulpa de miel și se introduc feliile de usturoi. Se unge pulpa de miel cu ulei de măsline.

Intr-un vas mic se amesteca cimbru, rozmarin, sare si piper. Se transfera amestecul de plante aromatice pe o farfurie intinsa mare. Se ruleaza pulpa de miel prin acest amestec pana cand este acoperita bine.

Se asaza pulpa de miel intr-o tava pentru friptura si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se reduce caldura la 180°C si se frige pentru inca o ora sau pana cand temperatura masurata cu un termometru de carne atinge 55°C (friptura in sange). Inainte de taiere se lasa sa se raceasca putin. Se serveste cu cartofi noi.

Vin recomandat: KIR-YIANNI – RAMNISTA sau AIVALIS ESTATE – MONOPATI.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Greek Wine - taste of Greece - Selecție de vinurile grecești pentru toate momentele tale speciale