
Friptură de pulpă de miel pentru Paște
Ingrediente (pentru 8-10 persoane):
1 pulpă de miel de 2.5 kg
2 caței de usturoi tăiați în felii subțiri
1/4 cană ulei de măsline
1 lg. cimbru proaspăt tocat (doar frunze)
2 lgt. rozmarin proaspăt tocat (doar frunze)
1 lgt. sare
1 lgt. piper negru proaspăt râșnit

Preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se fac 8-10 incizii mici în pulpa de miel și se introduc feliile de usturoi. Se unge pulpa de miel cu ulei de măsline.
Intr-un vas mic se amesteca cimbru, rozmarin, sare si piper. Se transfera amestecul de plante aromatice pe o farfurie intinsa mare. Se ruleaza pulpa de miel prin acest amestec pana cand este acoperita bine.
Se asaza pulpa de miel intr-o tava pentru friptura si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se reduce caldura la 180°C si se frige pentru inca o ora sau pana cand temperatura masurata cu un termometru de carne atinge 55°C (friptura in sange). Inainte de taiere se lasa sa se raceasca putin. Se serveste cu cartofi noi.
Vin recomandat: KIR-YIANNI – RAMNISTA sau AIVALIS ESTATE – MONOPATI.
Post a Comment