
Spaghete cu carne de vită
Ingrediente:
1 ½ kg carne de vită macră, porționată în bucăți
2 cepe medii, tocate
1/2 ceașcă de ulei
1/2 ceașcă de vin alb
2 căței de usturoi felii
600 gr. roșii proaspete zdrobite
1 lingurița boia de ardei dulce
2 frunze de dafin
1 scorțișoară
sare și piper
500 gr. spaghete
brânză rasă pentru garnisire

Mod preparare:
Perpeliți carnea în ulei pe toate părțile până se rumenește bine. Adăugați ceapă și usturoiul și amestecați timp de 2-3 minute. Stropiți cu vin. Odată evaporat, puneți roșiile și condimentele și fierbeți timp de aproximativ o oră sau până când se înmoaie. Dacă este necesar, se adaugă puțină apă. Sărați și piperați după gust. Pastele se fierb separat. Serviți pastele pe un platou cu carne și cu brânză rasă pe deasupra.
VIN RECOMANDAT: Charisma Gis Red sau Orino Red Spiropoulos.
Post a Comment