
Briam
Ingrediente (6-8 persoane):
1 vânătă medie
1 ceașcă ulei de măsline extravirgin
2 cepe medii tăiate mărunt
3-4 catei usturoi taiat marunt
5 cartofi medii taiati rondele 1/2 cm
2 dovlecei mari rondele 1/2 cm
sare, piper
2 linguri oregano
1 1/3 cana rosii din conserva

Vanata se taie in rondele de 1/2 cm. Se lasa intr-o sita la scurs cu multa sare, pentru o ora. Se spala, se stoarce usor de apa si se usuca. Se incalzeste jumatate din uleiul de masline la foc mediu si se soteaza ceapa cu usturoiul timp de 10 minute, pana isi schimba usor culoarea.
Se incalzeste cuptorul la 190°C. Intr-o tava cu putin ulei de masline se toarna 1/3 din ceapa si usturoiul sotate peste 1/2 din cartofi, 1/2 vinete, ½ dovlecel, 1/3 ceapa si restul de cartofi+dovlecel+vinete, iar deasupra se pune ceapa ramasa. Se presara sare, piper, oregano si se acopera cu 1/2 din cantitatea de rosii. Se adauga uleiul ramas, iar deasupra restul rosiilor, oregano, sare, piper. Se acopera cu capac si se baga la cuptor pentru 1 ora si 15 minute, pana devin moi legumele. Se servesc calde.
Vin recomandat: Charisma Gis Red sau Simio Stixis Rose, daca preferati un vin rose.
Post a Comment