
Penne cu carne tocată de pui
Ingrediente (4 persoane):
500 gr. paste penne
600 gr. carne tocată de pui
4 fire de ceapă verde
sau 1 ceapă medie, tocată
4 linguri de ulei de măsline
400 gr. piure de roșii
4 roșii mici, tocate
1/2 ceașcă vin alb
sare și piper proaspăt măcinat
2 linguri de frunze proaspete de busuioc, tocate

Preparare:
Într-o cratiță se adaugă uleiul de măsline și se călește ceapa la foc mic, doar suficient să se înmoaie. Se adaugă carnea de pui tocată și roșiile tocate și gătiți timp de 5 minute, amestecând cu o spatulă de lemn pentru a se desface carnea tocată. Se adaugă vinul și se lasă alcoolul să se evapore, se adaugă roșiile piure. Se amestecă și se lasă carnea să se gătească pentru 20-25 de minute. Dacă este necesar, adăugați puțină apă caldă. Se adaugă sare și piper proaspăt măcinat după gust.
Intre timp, gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet. Se strecoara si se pune carnea tocata deasupra. Se presara cu busuioc si se serveste.
VIN RECOMANDAT: Simio Stixis Rose sau Charisma Gis Red.7 apr 2014
Post a Comment