NewGreekWine.ro

BlogVinurile și mâncareaPenne cu carne tocată de pui

Penne cu carne tocată de pui

Ingrediente (4 persoane):

500 gr. paste penne

600 gr. carne tocată de pui

4 fire de ceapă verde

sau 1 ceapă medie, tocată

4 linguri de ulei de măsline

400 gr. piure de roșii

4 roșii mici, tocate

1/2 ceașcă vin alb

sare și piper proaspăt măcinat

2 linguri de frunze proaspete de busuioc, tocate

Preparare:

Într-o cratiță se adaugă uleiul de măsline și se călește ceapa la foc mic, doar suficient să se înmoaie. Se adaugă carnea de pui tocată și roșiile tocate și gătiți timp de 5 minute, amestecând cu o spatulă de lemn pentru a se desface carnea tocată. Se adaugă vinul și se lasă alcoolul să se evapore, se adaugă roșiile piure. Se amestecă și se lasă carnea să se gătească pentru 20-25 de minute. Dacă este necesar, adăugați puțină apă caldă. Se adaugă sare și piper proaspăt măcinat după gust.

Intre timp, gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet. Se strecoara si se pune carnea tocata deasupra. Se presara cu busuioc si se serveste.

VIN RECOMANDAT: Simio Stixis Rose sau Charisma Gis Red.7 apr 2014

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Greek Wine - taste of Greece - Selecție de vinurile grecești pentru toate momentele tale speciale