
Salată caldă de roșii cu feta la tigaie
Ingrediente (4 persoane):
-32 roșii cherry
-o ceapă mare (feliată)
-5-6 linguri ulei de măsline extravirgin
– 1/2 ceașcă roșii uscate în ulei, tăiate mărunt
-150gr brânză feta tăiată în cuburi mici
-3 linguri oțet balsamic
-2 linguri stafide brune
-1/2 linguriță oregano
-1/2 ceașcă busuioc proaspăt sau o lingură busuioc uscat
-sare, piper

Preparare :
Într-o crăticioară se pun stafidele la înmuiat în oțetul balsamic.
Într-o tigaie adâncă se încinge uleiul de măsline și se adaugă roșiile proaspete întregi, ceapa, sarea și se lasă la foc mic amestecând pentru 5-6 min până când ceapa începe să își schimbe culoarea și coaja roșiilor începe să se spargă.
Se adauga otetul si stafidele, rosiile uscate, branza feta, oregano, si se amesteca bine dupa care se adauga busuiocul si piperul. Se lasa pe foc inca 1 minut amestecand si se serveste imediat.
Vin recomandat: BOUTARI – MALAGOUZIA sau BOUTARI – MOSCHOFILERO.
Post a Comment