
Burgeri fără pâine
Ingrediente (4 persoane):
500 gr. carne tocata de vita
2 cepe, tocate
3 linguri iaurt
frunzele de la 1 legatura de patrunjel, tocate
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita oregano uscat
sare si piper proaspat macinat
1-2 linguri de ulei de masline

Preparare:
Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa rasa, iaurtul, patrunjelul, oregano, bicarbonatul, sare si piper. Se framanta bine pentru a se amesteca ingredientele si se acopera vasul cu folie transparenta. Puneti la frigider pentru o noapte (se umfla si devine pufos).
A doua zi se scoate amestecul si se modeleaza burgerii.
Se ung cu ulei si se pun pe gratarul preincalzit timp de 12 minute, timp in care ii intoarcem o data.
Daca dorim sa ii prajim, se unge usor tigaia cu ulei, se incinge bine si se prajesc burgerii pentru 3-4 minute pe fiecare parte dupa care se reduce focul si se mai gatesc pentru 8 minute (nu trebuie sa se usuce).
Se servesc fierbinti.
Vin recomandat : PALIVOU NEMEA, BOUTARI AGIORGITIKO, OENOFOROS IANOS CABERNET SAUVIGNON.
Post a Comment