
Linte roșie cu pește afumat
Ingrediente (4 persoane):
-500 gr. linte roșie
-3 linguri ulei de măsline extra virgin
-3 fire ceapă verde tăiată mărunt
-un pește afumat (sau 2 bucăți file)
-1/2 legătura mărar tăiat mărunt
-sare, piper

Mod preparare :
Se încinge uleiul de măsline într-o crăticioară medie și se adaugă ceapa verde pentru 2 minute la foc puternic, după care se amestecă cu lintea și se toarnă 5 căni de apă fierbinte.
Se lasă la fiert cu capac între 15-20 min. (până fierbe lintea) după care se adaugă sarea și piperul. Când lintea este fiartă se curăță peștele de oase și piele, se taie în bucățti mici după care se toarnă peste linte împreună cu mărarul și se amestecă.
Se servește cald.
Vin recomandat : OENOFOROS – ASPROLITHI
Post a Comment