
Pulpă de porc cu miere la cuptor
Ingrediente (pentru 8 persoane):
1 pulpă de porc (2-3 kg)
200 ml miere + 1 lingură (separat pentru sos)
60 ml ulei de măsline
60 ml suc de lămâie
1 linguriță coriandru uscat sau proaspăt
2 linguri frunze de cimbru proaspăt, tocat sau cimbru uscat, zdrobit
sare de mare
piper alb, proaspăt măcinat

Preparare:
Marinarea: În ziua precedentă se pune cotletul într-o tavă de copt și se tapetează bine cu 1 lg mare de sare de mare. Se presară cu piper proaspăt măcinat.
Intr-un castron, se amesteca bine mierea, uleiul, zeama de lamaie, cimbrul si coriandrul. Se unge carnea cu acest amestec peste tot.
A doua zi, se incalzeste cuptorul la 170°C si se baga tava cu carne, peste care se toarna 2 cani apa, pentru 2-3 ore (daca aveti un termometru pentru carne asteptati sa ajunga la 70 gr). In timpul acesta se unge carnea periodic cu sos. Se scoate cotletul cand este gata si se lasa pe un platou sa se odihneasca 30 min.
Sosul se fierbe separat intr-o craticioara, se adauga mierea (1lg), 1/2 lingurita otet vin rosu, sare si piper pana prinde consistenta unui sirop. Carnea se taie in felii si se stropeste cu sos.
Vin recomandat: Moscofilero Skouras sau Orino Red Spiropoulos.
Post a Comment