
Friptură grecească de miel cu cartofi și brânză feta
Ingrediente:
1 pulpă de miel portionată
1 kg cartofi (de preferat mici sau medii)
100 g brânză feta
6 caței de usturoi tocați
½ lgt. oregano
100 ml ulei de măsline
500 ml apă
sare și piper după gust

Preparare:
Se clătesc cu apă rece bucațile de miel și se curăță cartofii de coajă. Pe o suprafață dură, peste cartofi se pune un servet și se bat cu o piatră plată, sau cu un obiect asemănător, pentru a îi zdrobi, dar nu complet.
Se pune carnea de miel in mijlocul unei tavi care merge la cuptor, iar cartofii se asaza in jurul acesteia. Se adauga usturoi zdrobit si se presara oregano, sare si piper. Se adauga ulei de masline si 500 ml apa si se amesteca usor. Se acopera lejer cu folie de aluminiu, doar carnea de miel. Se pune in cuptorul pre-incalzit la 200°C timp de 1 ora.
Se scoate tava din cuptor, se intoarce carnea si cartofii si se indeparteaza folia. Se faramiteaza branza feta si se presara in mod egal peste cartofi. Se pune tava inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Vinuri recomandate: Charisma Gis Red Avantis Estate, Nemea Palivos, Naoussa Boutari sau Orino Red Spiropoulos.
Post a Comment