
Cotlet de porc cu lămâie și cimbru
Ingrediente (4 persoane):
4 cotlete de porc cu os
140 ml vin alb sec
3 linguri suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa mica data pe razatoare
1 lingura cimbru uscat, zdrobit
sare si piper proaspat macinat

Preparare:
Se spala cotletele si se usuca bine cu prosoape de hartie. Se incinge pentru aproximativ 3 minute o tigaie de mica adancime la foc mare si se adauga fripturile una langa cealalta intr-un singur strat. Coaceti timp de 3 ½ – 4 minute pe o parte dupa care intoarceti-le pe cealalta parte. Coaceti timp de 1 minut si presarati cu piper proaspat macinat.
Se adauga vinul si imediat, fara a se astepta sa se evapore, se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline si ceapa. Reduceti caldura usor, acoperiti cratita si gatiti timp de 5 minute dupa care inlaturati capacul, mariti focul, presarati fripturile pe ambele parti cu sare si mai gatiti timp de 2 minute, pana cand se evapora lichidul.
Se servesc imediat cu cartofi prajiti si salata de rosii.
Vin recomandat: OENOFOROS – ASPROLITHI sau KIR-YIANNI – SAMAROPETRA.
Post a Comment