Descriere
Comentarii generale: | Fondată în 1903, proprietatea Argyros este condusă de catre Matthew Argyros, a4a generație de vinificatori. Situată în Episkopi Santorini, crama are în proprietate 120ha viță de vie. Podgoriile de viță variază de la 120 la 200 de ani și sunt cultivate în formă de coș, o tehnică tradițională numită „kouloura”. Pământul anorganic al insulei Santorini este natural imun la Phylloxera și mulți alți dăunători. Santorini este o insulă vulcanică, cu vânt puternic și mult soare. Solul este compus din rocă vulcanică și nisip, piatră ponce și lavă. Este un mediu sărac și ostil, lipsit de material organic și apă. Viticultura este o provocare în Santorini însă întotdeauna vinurile sunt deosebite, unice în terroir. Cu peste două secole de tradiție, Estate Argyros și-a câștigat reputația solidă pentru excelență. |
Soi struguri: | Assyrtiko, Aidani, Athiri |
Tip: | Vin natural dulce |
Categorie: | Denumire de Origine Protejată „Santorini” |
Caracteristici: | Vinsanto este un vin natural dulce, produs din struguri albi, uscați la soare. Vinsanto Late Release este un amestec de Assyrtiko, Aidani si Athiri. Strugurii culeși sunt lăsați în bătaia soarelui timp de 2 săptămâni. Culoarea cognacului învechit cu nuanțe de miere și o claritate placută. Nas bogat, complex cu arome de caise și prune uscate, cu un gust minunat, profund și de lungă durată. Fructe și nuci uscate, tutun și ciocolată.Potential invechire : 80+ ani |
Alcool: | 13.5%vol |
Asociere culinară: | Foie gras, brânză de capră, deserturi cu migdale și fructe caramelizate, vanilie și înghețată de ciocolată.
Temperatura optimă de servire 6-8°C. |
Premii: | 2019 Robert Parker, 98p |