Descriere
Comentarii generale: | Crama Rouvalis a fost fondată în 1990 de catre Angelos Rouvalis. Provine dintr-o familie de viticultori din Aigion, a studiat si a absolvit facultatea la Bordeaux pentru a deveni oenolog. Crama a fost una dintre unitățile de pionierat care a contribuit la îmbunătățirea calitații vinurilor grecești în anii nouăzeci. A fost construită în 1994 și Angelos a început prima sa cultură experimentală în același an. Astăzi, crama este condusă de Theodora Rouvalis și partenerul ei, Antonio Ruiz Panego. Theodora și Antonio sunt ambii oenologi instruiți și au acumulat experiență profesională lucrând în Chile și Noua Zeelandă, înainte de a se muta în Burgundia. Au locuit în Morey St. Denis aproape 3 ani (2013-2016). Antonio a lucrat la Domaine Frederic Magnien și Theodora și-a finalizat masteratul în viticultură în timp ce lucra la Clos de Tart. S-au intors în Grecia în 2016 pentru a prelua crama familiei Theodorei. Aceștia își propun să producă vinuri autentice, armonioase și orientate spre valoare, care exprimă terroirul unic al versanțilorr din Aigialeia |
Soi struguri: | Mavrodaphne Sec |
Tip: | Vin roșu sec |
Categorie: | Indicație Geografică Protejată „Plagies Aigialias” |
Caracteristici: | Nas încântător de fructe roșii, vibrante, proaspete și o calitate erbacee înteresantă. Un roșu intens, aromat, puternic dar ridicat, cu note de fructe roșii, piper, rozmarin, frunze de dafin și eucalipt. Note de ciocolată împreună cu fructe roșii și frunze de dafin, pe finalul lung. Potențial de învechire: 6-7 ani |
Vinificație: | Strugurii sunt recoltați la începutul lunii septembrie și transportați la cramă unde strugurii sunt răciți și rămân pe coji 3 zile. Urmează fermentația clasică, controlată în rezervoare din oțel inoxidabil și de fermentație malolactică. În cele din urmă, vinul este maturat timp de 5 luni, 85% în amforă de lut fabricată manual (o abatere de la tradiția de îmbătrânire a soiului Mavrodaphne în stejar), care își tamponează taninurile îndrăznețe și tinde să sporească notele de vârf, iar restul în butoaie aflate la a treia utilizare. În acest fel, Tsigello prezintă arome deosebite, complexe și elegante, fără nicio influență de aromă de stejar. Vinul este îmbuteliat nefiltrat. |
Alte informații: | Tsigello este originar din pantele muntoase ale Aigialeia, din nordul Peloponezului, iar podgoriile sunt situate la o altitudine de 550 până la 680 de metri. Solul este in principal lut nisipos și lut argilos-nisipos, pe o bază de conglomerate coezive cu nisipuri.Alte caracteristici: vegan, nefiltrat, practici organice |
Alcool: | 12% vol. |
Asociere culinară: | Miel, organe, carne roșie, tocană, fripturi la grătar, cârnați, coq au vin, brânzeturi Gouda sau Cheddar maturate. |