Descriere
Comentarii generale: | Yiannis Tselepos, cu o bogată experiență dobândită în Franța, a încercat cu succes să vinifice un vin spumant soiul Moschofilero, cu metoda tradițională, deschizând calea pentru producerea altor vinuri spumante din soiuri indigene. Metoda tradițională se evidențiază față de alte practici vinicole spumante, deoarece conferă vinurilor bule integrate de o calitate mai bună, un caracter mai complex și un potențial de învechire mai mare. „Amalia Vintage” este un vin spumant premium, cu metoda de vinificare tip Champagne. |
Soi struguri: | Moschofilero |
Tip: | Vin spumant brut |
Categorie: | Vin spumant de calitate |
Metoda: | Tradițională |
Caracteristici: | Un vin spumant elegant și complex, cu o culoare galben-verde deschis și bule fine, cu intensitate și durată. Pe nas există arome distincte de coji de citrice, pere și liliac, cu o notă de drojdie și miere în fundal. Productie limitată, 6.000 sticle. |
Vinificație: | Pentru a produce vinul de bază, strugurii sunt recoltați devreme si sunt presați întregi,grupați, sub presiune scăzută, iar apoi va urma prima fermentare la temperatură scăzută. De îndata ce vinul de bază este îmbuteliat, conform metodei tradiționale, a doua fermentație are loc în sticlă, în condiții controlate. Vinul se maturizează pe drojdie timp de aproape 2ani. Ultima etapă include acidularea și adăugarea de Liqueur d`Expedition. |
Alcool: | 12.5%vol |
pH: | 3,17 |
Aciditate: | 6,35 gr / l (sub formă de acid tartric) |
Zahăr rezidual: | 5.48 gr / l |
Asociere culinară: | Fructe de mare, stridii, sushi, brânză moale și salată de fructe |