Descriere
Comentarii generale: | Yiannis Tselepos, cu o vastă experiență dobândită în Franța, a încercat cu succes să vinifice un vin spumant Moschofilero cu metoda tradițională, deschizând drumul pentru producerea altor vinuri spumante din soiuri indigene. Metoda tradițională se evidențiază față de alte practici vinicole spumante, deoarece conferă vinurilor cu bule integrate o calitate mai bună, un caracter mai complex și un potențial de învechire mai mare. |
Soi struguri: | Moschofilero |
Tip: | Vin spumant brut |
Categorie: | Vin spumant de calitate |
Metoda: | Tradițională |
Caracteristici: | Un vin spumant elegant, cu o culoare galben-verde deschis și bule elegante de intensitate și durată lungă. Note ale unui nas distins,de flori de lămâie și miere, cu mirosuri de brioche, în timp ce prezența discretă a aromelor de drojdie completează setul de arome. |
Vinificație: | Pentru a produce vinul de bază, strugurii sunt recoltați devreme. Strugurii sunt răciți și presați întregi, grupați. Mustul este transferat în rezervoare din oțel inoxidabil, unde fermentația alcoolică se va încheia la temperaturi scăzute. Metoda tradițională include cea de-a doua fermentare în sticlă și perioada de maturare a vinului pe drojdia sa fină, timp de cel puțin 9 luni. |
Alcool: | 12% vol |
pH: | 3,13 |
Aciditate: | 6,0 gr / l (sub formă de acid tartric) |
Zahar rezidual: | 9,1 gr / l |
Asociere culinară: | Fructe de mare, stridii, sushi, brânză moale și salată de fructe. |