Descriere
Comentarii generale: In cadrul New York International Olive Oil Competition 2014, doar 19 uleiuri de masline extra virgine grecesti au fost premiate cu medalia de aur. Printre ele, uleiul de masline extra virgin Bonum Terrae.
Suntem mandri sa va oferim acest ulei , un ulei de masline care isi demonstreaa an de an calitatea.
Certificat : Denumire de Origine Controlata (D.O.P. ) „Messara Creta„. Certificat Agrocert POC/2696-1522.15.
Varietate: Koroneiki
Ambalaj: Cutie de metal de 5L
Caracteristici: Gust si aroma echilibrate, postgust usor amar, care persista. Este de culoare verde deschis, care la maturare devine verzuie. Aroma este caracterizata de gustul puternic fructat. Acesta are aciditate scazuta (< 0.6%), valori foarte scazute ale indicatorilor de absorbtie (K232, K270), ale abaterii coeficientului de absorbtie (DP) si al numarului de peroxizi.
Produs din masline soiul Koroneiki, acest ulei de masline extra virgin provine din regiunea Messara, Creta (cea mai mare campie din Creta, care se intinde in partea sudica a prefecturii Heraklion, sub Muntele Psiloritis).
Din cauza conditiilor xerice predominante in zona Messara din sudul Insulei Creta, continutul de acizi grasi nesaturati este crescut iar valoarea nutritiva a acestui ulei de masline extra virgin este ridicata.
Valoarea nutritionala per 100 ml:
Valoare energetica: 824kcal
Lipide: 91.6g (saturate 14.1g, mononesaturate 65.2g, polinesaturate12.3g)
Carbohidrati: 0.0g (zaharuri: 0.0g, fibre alimentare 0.0g, proteine: 0.0g, sare 0.0g)
Aciditate:<0.4
Peroxid: 8.5 meqO2/kg max
Ceara: 130 mg/kg max
K232: 1.80 max
K270: 0.13 max
DK: 0.01 max.
A se pastra la loc intunecat si racoros, departe de lumina directa a soarelui.