
Dakos – rețetă tradițională din Insula Creta
Ingrediente:
1 kritharokouloura (pâine uscată de orz, tipica și tradițională din Creta, care se găsește în magazinele de delicatese sau pe internet; dacă nu o găsiți, puteți folosi orice tip de pâine uscatăa de orz)
1 roșie
60 gr. brânză feta, fărămițată
un praf de oregano și de sare
6 linguri ulei de măsline

Preparare:
Puneti kritharokouloura in chiuveta, sub robinet, timp de cateva secunde (numarati pana la 10) pentru a se inmuia.
Intr-o cratita cu apa clocotita puneti rosia si lasati-o sa fiarba timp de 1 minut.
Scoateti rosia din apa, curatati-o de coaja si taiati-o cubulete mici.
Puneti kritharokouloura pe o farfurie si adaugati 3 lg de ulei de masline.
Adaugati rosia taiata cubulete, sare si branza feta faramitata.
Adaugati si cele 3 lg de ulei ramase si asezonati cu oregano.
Este gata pentru a fi consumata.
Credeti-ma pe cuvant, pare simplu, dar odata ce incepeti sa mancati pur si simplu nu va mai puteti opri.
Cantitatile sunt doar orientative si le puteti mari sau reduce dupa gust.
Post a Comment