NewGreekWine.ro

BlogVinurile și mâncareaDakos – rețetă tradițională din Insula Creta

Dakos – rețetă tradițională din Insula Creta

Ingrediente:

1 kritharokouloura (pâine uscată de orz, tipica și tradițională din Creta, care se găsește în magazinele de delicatese sau pe internet; dacă nu o găsiți, puteți folosi orice tip de pâine uscatăa de orz)

1 roșie

60 gr. brânză feta, fărămițată

un praf de oregano și de sare

6 linguri ulei de măsline

Preparare:

Puneti kritharokouloura in chiuveta, sub robinet, timp de cateva secunde (numarati pana la 10) pentru a se inmuia.

Intr-o cratita cu apa clocotita puneti rosia si lasati-o sa fiarba timp de 1 minut.

Scoateti rosia din apa, curatati-o de coaja si taiati-o cubulete mici.

Puneti kritharokouloura pe o farfurie si adaugati 3 lg de ulei de masline.

Adaugati rosia taiata cubulete, sare si branza feta faramitata.

Adaugati si cele 3 lg de ulei ramase si asezonati cu oregano.

Este gata pentru a fi consumata.

Credeti-ma pe cuvant, pare simplu, dar odata ce incepeti sa mancati pur si simplu nu va mai puteti opri.

Cantitatile sunt doar orientative si le puteti mari sau reduce dupa gust.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Greek Wine Urmărește-ne pe
X