
Carne de vită cu ciuperci, ceapă și vin mavrodafni
Ingrediente:
1 ½ kg carne de vită în bucăți
500 gr. ceapă felii
250 gr. ciuperci tocate
25g ciuperci porcini uscate
1/2 cană ulei de măsline
2 linguri de unt
2 linguri făină
1/2 litru de vin mavrodafni
cimbru
sare și piper

Mod preparare:
Sărați și piperați bine bucățile de carne și presărați cu făină. Înmuiați ciupercile porcini în 600 ml de apă fierbinte.
Se incalzeste o oala mare, se adauga untul si jumatate de ulei si se prajeste carnea pe toate partile.
Scoateti carnea si adaugati ceapa in tigaie cu uleiul ramas. Prajiti timp de 10 minute pana se rumeneste.
Adaugati inapoi carnea, ciupercile uscate cu apa in care au fost inmuiate, cimbrul si vinul Mavrodafni. Fierbeti timp de o ora si jumatate pana la 2 ore pana cand carnea este frageda. Spre sfarsit se adauga ciupercile, sare si piper si se fierbe timp de 10 minute.
Vin recomandat: CAMBAS – MAVRODAPHNE OF PATRAS sau OENOFOROS – IANOS CABERNET SAUVIGNON.
Post a Comment