Friptură de pulpă de miel pentru Paște
Ingrediente (pentru 8-10 persoane): 1 pulpă de miel de 2.5 kg 2 caței de usturoi tăiați în felii subțiri 1/4 cană ulei de măsline 1 lg. cimbru proaspăt tocat (doar [&helli
Dakos – rețetă tradițională din Insula Creta
Ingrediente: 1 kritharokouloura (pâine uscată de orz, tipica și tradițională din Creta, care se găsește în magazinele de delicatese sau pe internet; dacă nu o găsiți, pu
Ciocolata și vinul
Timp de decenii, ciocolata a fost considerată ca un “ucigaș de vin”, dar astăzi dacă asociem ciocolata cu vinurile potrivite se pot crea combinații incredibile. Pe de alt
Vinul și dulciurile
Din timpuri străvechi, producătorii de vinuri erau fermecați de gustul dulce al vinurilor dulci. Desigur, personalitatea și gustul fiecărui vin dulce este rezultatul unor tehn
Carne de vită cu ciuperci, ceapă și vin mavrodafni
Ingrediente: 1 ½ kg carne de vită în bucăți 500 gr. ceapă felii 250 gr. ciuperci tocate 25g ciuperci porcini uscate 1/2 cană ulei de măsline 2 linguri de unt […]
Pită arăbească cu păstrav, castravete, mentă și capere
Ingrediente (pentru 2 pite mari): 1 castravete mediu, preferabil organic 2 linguri suc de lămâie 3 linguri ulei de măsline 2 linguri frunze de mentă tocate sau 1 linguriță me
Friptură grecească de miel cu cartofi și brânză feta
Ingrediente: 1 pulpă de miel portionată 1 kg cartofi (de preferat mici sau medii) 100 g brânză feta 6 caței de usturoi tocați ½ lgt. oregano 100 ml ulei de […]
Cotlet de porc cu lămâie și cimbru
Ingrediente (4 persoane): 4 cotlete de porc cu os 140 ml vin alb sec 3 linguri suc de lamaie 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa mica data pe […]
Cotlet cu roșii cherry la cuptor
Ingrediente (2 persoane): 2 cotlete (circa 450 gr. / buc) 4 linguri de ulei de măsline sare grunjoasă de mare 1 linguriță oregano uscat, mărunțit 400 gr. roșii cherry cu [&h
Pui cu sos de vin și ciuperci
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 pui de 1.800 g. (taiat in portii) 1/2 ceasca ulei de masline 2 cepe medii, tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ceasca vin alb […]