NewGreekWine.ro

Agiorgitiko

Agiorgitiko este considerat soiul de struguri grecesc cu una dintre cele mai deosebite culori. Cultivat mai ales in Peloponez, dar si in multe alte regiuni ale Greciei, este mai bun cand se produce la altitudini intre 350-600 metri. Produce vinuri rosii captivante, care sunt parte integranta a miturilor si istoriei din regiunea Nemea din Peloponez, precum si din cultura locala si legendele lui Hercule.

In mod traditional cu culoare intensa de rubiniu inchis, cu arome concentrate de fructe rosii, complexitate aromatica si tanini moi, vinurile Agiorgitiko ofera experienta euforiei spontane oricarui iubitor de vinuri. Ciorchinii sunt de marime medie; boabele sunt sferice si de marime mica-mijlocie. Pielita este de culoare albastru inchis iar pulpa este moale, incolora si zemoasa. Este unul dintre soiurile grecesti cu cea mai bogata varietate de culori.

Gama de stiluri de vinuri include vinuri rosii bogate, complexe, demne de invechire la crama, precum si vinuri usoare, care se beau usor, cu arome proaspete de fructe rosii. Invechirea acestor vinuri duce la dezvoltarea unui buchet bogat dominat de arome de condimente sau chiar otet balsamic.Agiorgitiko este folosit in special pentru productia de vinuri rosii seci (OPAP – Vinuri de Calitate Superioara) care sunt exceptionale alaturi de mancare si care se potrivesc cu o gama larga de bucatarii si ocazii.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Greek Wine Urmărește-ne pe
X