Primul Masterclass de Vinuri Grecesti in Bucuresti, 27 mai 2014

La data de 27 mai 2014, la Tasting Room By Ethic Wine (Floreasca, Bucuresti), a avut loc primul Masterclass de Vinuri Grecesti, organizat de catre Greka Terra (www.newgreekwine.ro ), principalul importator de vinuri grecesti de top si alte delicatese grecesti in Romania si domnul Avram Laurentiu Achim, Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.

La eveniment a fost invitat ca speaker principal unul dintre cei mai recunoscuti producatori de vinuri din Grecia, domnul Stellios Boutaris de la Kir-Yianni Estate. Dl. Stellios Boutaris face parte dintr-o familie cu istorie de peste 140 de ani in domeniul vinului (Kir-Yianni Estate, Boutari). Evenimentul a fost onorat de prezenta Excelentei Sale, Ambasadorul Greciei in Romania, si a Presedintelui Camerei de Comert Eleno- Romane.

Aceste tipuri de evenimente sunt specializate pentru profesionisti (experti de vinuri, bloggeri, somelieri, publicatii, distribuitori de vin). La acest eveniment au fost prezenti reprezentanti de la cea mai mare revista de vinuri din Romania - Vinul.ro, bloggeri de vin cum ar fi Vin2.ro, Provin.ro, Oenolog.ro, somelieri, cum ar fi Presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania si reprezentanti ai Winetaste.ro , CEO al IWCB (International Wine Contest Bucharest), degustatori privati si, de asemenea, reprezentanti ai pietei vitivinicole, cum ar fi CEO al Vinimondo si Vinibuoni.ro.

Inainte de inceperea evenimentului participantii au avut posibilitatea de a degusta 20 de vinuri grecesti diferite (rosu, rose, alb, retsina) din diferite locuri din Grecia (Macedonia, Tesalia, Attica, Peloponez, Insulele din Marea Egee, Insulele Ionice, Creta), toate dintre ele cu recunoastere internationala si o multime de premii la concursuri internationale de vinuri.

Evenimentul a inceput cu un discurs de bun venit din partea domnului Vasilis Ioannou, care l-a introdus publicului pe domnul Boutaris.

Cea mai importanta parte a evenimentului a fost o prezentare PowerPoint realizata de catre dl. Stellios Boutaris, despre vinurile grecesti, vita de vie si zonele viticole din Grecia. A fost o prezentare profesionala, destinata persoanelor cu cunostinte extinse despre vin.

Ultima parte a fost cina (meniu cu patru feluri de mancare), in timpul careia au fost degustate si analizate sapte vinuri diferite (Boutari Moschofilero, Biblia Chora White, Kir-Yianni Akakies, Sigalas Santorini, Tselepos Driopi Reserve, Kir-Yianni Ramnista si Samos Vin Doux).

In timpul cinei participantii au avut ocazia de a degusta, de a comenta si de a primi raspunsuri la orice fel de intrebari legate de vinurile grecesti.

Impresia generala a fost ca Vinurile Grecesti Noi sunt vinuri excelente, care ar trebui sa fie reprezentate pe piata romaneasca la fel ca pe toate celelalte piete pe care sunt deja prezente.

Dupa marele succes al acestui eveniment, Greka Terra se angajeaza sa continue in viitorul apropiat organizarea de evenimente similare, si nu doar pentru profesionisti.

Greka Terra

www.newgreekwine.ro