NewGreekWine.ro

BlogVinurile și mâncareaPită arăbească cu păstrav, castravete, mentă și capere

Pită arăbească cu păstrav, castravete, mentă și capere

Ingrediente (pentru 2 pite mari):

1 castravete mediu, preferabil organic

2 linguri suc de lămâie

3 linguri ulei de măsline

2 linguri frunze de mentă tocate sau 1 linguriță mentă uscată

1 ½ linguri de capere, spălate și tocate

2 linguri iaurt

1 ½ linguriță muștar dulce la alegere

180 gr. păstrav afumat sau somon, feliat

sare și piper proaspăt măcinat

Preparare:

Se decojeste castravetele, se taie in jumatate pe lungime si cu o lingura se elimina semintele. Apoi se taie fiecare bucata de castravete in sferturi si apoi in bastonase care se pun intr-un castron, se condimenteaza cu sare si se stropesc cu suc de lamaie. Se lasa 10 minute sa se inmoaie un pic si sa obtina un gust usor acru, apoi se scurge. Se pune inapoi in vas, se adauga ulei, menta, capere si piper proaspat macinat. Se amesteca usor.

Intr-un castron se amesteca iaurtul cu mustarul. Se imprastie feliile de pastrav sau somon pe pita, deasupra se pune amestecul de iaurt cu mustar si daca vrem stropim cu cateva picaturi de suc de lamaie. Impartiti amestecul de castravete, menta si capere pentru fiecare pita si inveliti fiecare rola strans. Se feliaza usor in diagonal si se prind cu cate o scobitoare. Se servesc cu salata verde sau cu salata de rosii.

Vin recomandat: OENOFOROS – ASPROLITHI sau DOMAINE SIGALAS – ASSYRTIKO-ATHIRI.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Greek Wine Urmărește-ne pe
X