Despre noi

Povestea New Greek Wine incepe in urma cu cativa ani, cand am inceput sa aducem diferite varietati de vin grecesc in Romania dupa fiecare calatorie in Grecia. Aceste vinuri au reprezentat un motiv de a organiza intalniri si petreceri la gratar cu prietenii nostri romani, precum si o sursa de inspiratie pentru nopti placute si relaxante.

Deseori, imi amintesc surprinderea prietenilor mei cu privire la calitatea vinurilor grecesti si intrebarea cel mai des intalnita era de ce nimeni nu a importat aceste vinuri in Romania pana acum. De asemenea, una dintre primele intrebari inainte de a deschide o sticla era "in Grecia se produce vin?"

Dupa o analiza indelungata, acesta a fost factorul decisiv pentru crearea acestui e-shop in Romania, astfel incat toata lumea sa poata accesa si degusta un vin grecesc excelent, potrivit pentru orice ocazie.

Dincolo de pasiunea si dragostea pentru vinurile din Grecia, credem cu tarie ca acestea ofera o diferentiere in calitate si gust si, de asemenea, o experienta noua pentru orice iubitor de vin.

In ciuda a 6.000 ani de istorie a vinului grecesc, producatorii de vin au reusit sa creeze Vinurile Grecesti Noi doar de data recenta (in urma cu 25-30 de ani) si dupa mari eforturi si investitii. Aceasta noua generatie de vin a castigat in mod constant trofee si medalii la numeroase dintre cele mai importante Concursuri Internationale de Vinuri si, in acelasi timp, a primit evaluari mari, chiar si 95/100 de puncte din partea unor critici de vinuri recunoscuti international (precum eRobertparker.com). Multe vinuri celebre peste tot in lume inca viseaza sa obtina aceste aprecieri.

Producatorii greci de vin, dupa o schimbare in gandire in ceea ce priveste soiurile grecesti, cum ar fi Assyrtiko (Santorini), Agiorgitiko (Peloponez),Xinomavro (Macedonia), Moschofilero, precum si cu, Malagouzia, Moschato, Vidiano si Robola au reusit sa creeze minunate vinuri albe, rosii si rose, precum si vinuri dulci imbatabile. Prin urmare, au devenit o prezenta puternica si au castigat o influenta majora pe piata internationala de vinuri.

Piata romaneasca, fiind in acelasi timp mare si competitiva, stie sa aprecieze "diferenta", mai ales atunci cand aceasta diferentiere inseamna calitate deosebita la un pret corect.

Am ales cu grija produse care sa intruchipeze puritatea, pasiunea si dragostea pentru vin mai degraba decat eforturile de marketing. Ele reprezinta produse potrivite pentru zi de zi, dar si pentru ocazii speciale. Mai presus de orice, acestea sunt produse care respecta consumatorul.

Promitem sa va fim alaturi cu produse noi care ar trebui sa se afle in lista noastra de vinuri, precum si cu informatii la zi cu privire la aceste produse. Va oferim timp de 24 de ore pe zi o poarta catre vinuri, impreuna cu cele mai bune servicii posibile.

Prietenii si partenerii nostri (oenologi, somelieri) din Grecia si Romania sunt gata sa va ajute, explice si slujeasca orice nevoie ati putea avea.

Va cerem doar sa incercati.

Pana la urma, vinul este gustul unei culturi.