Ce sunt Premiile Great Taste?, 04/2014

Premiile Great Taste reprezinta cel mai mare si mai recunoscut sistem de acreditare pentru mancaruri si bauturi rafinate si de specialitate. Infiintate in 1994, acestea incurajeaza si ofera consiliere pentru producatorii de produse alimentare artizanali, oferind un sistem de referinta unic si servicii de evaluare a produselor care sa conduca la o acreditare independenta, ceea ce permite intreprinderilor mici de produse alimentare si bauturi sa concureze cu brandurile premium din supermarketuri.

Incepand din anul 1994 au fost evaluate peste 80.000 de produse. In 2013 au fost degustate in orb aproape 10.000 de produse de catre comisii de specialisti: bucatari de top, scriitori din domeniul gastronomic, critici de restaurante, patroni de restaurante si comercianti de produse alimentare gourmet.

Ce cauta expertii Great Taste?

Acestia cauta texturi deosebite si aspect. Ei evalueaza calitatea ingredientelor dar si cat de bine a asociat producatorul mancarurile sau bauturile. Dar, mai presus de toate, acestia cauta gustul cu adevarat deosebit.

Cum functioneaza?

Lucrand in echipe mici, expertii degusta cate 25 de alimente in fiecare sesiune, discutand despre fiecare produs, in timp ce un coordonator transcrie comentariile acestora direct pe site-ul Great Taste, site pe care producatorii il pot accesa dupa ce evaluarea s-a incheiat. De-a lungul anilor, numeroase intreprinderi din sectorul alimentar, companii aflate la inceput de drum si producatori bine stabiliti au fost sfatuiti cum sa isi modifice produsele, astfel reusind sa obtina ulterior stele Great Taste.

Orice aliment despre care o echipa de evaluatori crede ca este demn sa obtina stelele Great Taste este evaluat de cel putin alte doua echipe. Numai atunci cand exista un consens se va da un premiu – ceea ce inseamna ca cel putin 16 evaluatori vor fi gustat fiecare produs acreditat. Pentru premiul Great Taste 3 stele, fiecare evaluator participant la sesiune, ceea ce poate insemna chiar si 40 de experti, trebuie sa fie de acord in unanimitate ca produsul ofera acel factor surpriza care nu poate fi descris.

Ce ar trebui sa caute consumatorii?

Logo-ul. Simbolul Great Taste este garantia ca un produs a trecut printr-un proces riguros si independent de evaluare. Nu este vorba despre un ambalaj atragator sau de marketing inteligent - totul tine de gust.

Puteti gasi in magazinul nostru produse premiate cu premiul Great Taste, cum ar fi Marianna's Vineleaves, Marianna's Vinetops si Marianna's Dolmadakia.