Descriere
Comentarii Generale: Maslinele Kalamon FOS de la Agrosparta sunt printre cele mai bune masline Kalamata pe care le puteti gasi astazi. Combinatia dintre localizarea ideala a fabricii, cunostintele despre masline, metodele naturale de procesare si utilizarea celei mai recente tehnologii de ambalare a fost principalul motiv pentru care aceste masline deosebite au primit premiul Superior Taste Award 2 stele ** din partea International Taste & Quality Institute, facandu-le pe acestea primele din Grecia care au primit o asemenea recunoastere pentru Masline Kalamata.
Caracteristici: ” Kalamon” este un soi de masline de masa foarte gustoase, apreciat in intreaga lume si care isi datoreaza faima conditiilor excelente de cultivare. „Maslinele Kalamata” sunt de forma migdalata, cu culori de la mov deschis la mov inchis-negru, cu textura ferma si cu un gust extraordinar. Acestea isi mentin aroma bogata prin fermentarea in saramura din ingrediente naturale (sare de mare si apa). Sunt ambalate impreuna cu saramura, otet de vin si ulei de masline extra virgin.
Descriere Generala: Kalamata si Lakonia sunt principalele regiuni din Grecia faimoase pentru productia de masline Kalamata si ulei de masline. In mod deosebit, maslinele Kalamata sunt deseori recunoscute ca masline grecesti si sunt deosebite ca gust si ca aspect de majoritatea maslinelor verzi si negre. Atunci cand maslinele Kalamata nu sunt utilizate pentru ulei de masline, care este un mod de utilizare destul de obisnuit, acestea sunt de obicei conservate in saramura, ambalate in ulei de masline sau murate in sos vinegreta din vin.
Spre deosebire de majoritatea maslinelor verzi si negre, maslinele Kalamata sunt de culoare intensa vinetiu inchis. Atunci cand sunt ambalate in otet sau in saramura, acestea pot aparea ca fiind maro inchis sau negre. In copac, aceste fructe vinetii de forma migdalata sunt greu de ratat tocmai datorita culorii lor minunate. De asemenea, acestea sunt de obicei mai carnoase decat soiul negru obisnuit.
Majoritatea maslinelor Kalamata sunt despicate inainte de a fi conservate in saramura sau in otet, ceea ce permite ca aromele, mai ales cea de vinegreta, sa se imbibe in interiorul maslinei.
Parerea generala este ca gustul maslinelor Kalamata este superlativ altor soiuri. Acestea sunt sarbatorite pentru gustul lor dulce, pentru aroma bogata si pentru aspectul diferit.
Uleiul de masline este considerat a fi unul dintre cele mai bune uleiuri din lume, una dintre grasimile bune pe care oamenii incearca sa le introduca in alimentatie. Maslinele de orice fel sunt foarte bune de adaugat in salate daca doriti sa introduceti in alimentatie grasimi mononesaturate. Puteti folosi maslinele Kalamata in salate pentru a adauga mancarii o excelenta sursa naturala de grasimi.
Maslinele Kalamata sunt o gustare perfecta singure, sau adaugate la platouri cu branzeturi sau cu legume. De asemenea, sunt fantastice ca pasta de masline, o pasta bogata foarte populara in bucataria mediteraneeana.
Ambalaj: recipient plastic .
Cantitate neta: 1kg
Masa uscata: 700 g
Tara de origine: Grecia
Ingrediente: Masline Kalamata, apa, otet, sare de mare, ulei masline extra virgin. A se depozita la temperaturi sub 30°C. Produs pasteurizat. Dupa deschidere, pastrati capacul borcanului bine inchis.
Valori medii la 100 g produs:
Valoare energetica: 752 kJ / 179 kcal;
Grasimi 15,3 g, din care saturate 2,1 g;
Carbohidrati 7,5 g, din care zaharuri 0,1 g;
Fibre 3,2 g, Proteine 1,3 g, Sare 5 g;