Spaghete cu ton si ierburi proaspete

Ingrediente (4 persoane):

500 gr. spaghete

250 gr. conserva de ton in apa sau ulei (preferabil file), zdrobit

4 fire de ceapa verde, tocata

4 linguri frunze de patrunjel tocat

3 linguri marar tocat

8 rosii uscate, taiate in cuburi mici

4 linguri ulei de masline

sare si piper proaspat macinat

Preparare:

Se fierb spaghetele pentru 7-8 minute si se scurg.

In timp ce pastele fierb, se pregatesc ingredientele ramase, adica se toaca patrunjelul, ceapa si rosiile.

Intr-o tigaie mare se adauga uleiul de masline si se caleste ceapa. Se adauga tonul in tigaie si rosiile uscate si se amesteca bine timp de 2 minute. Se adauga ierburile proaspete, se amesteca pentru un timp si se adauga pastele, sare si piper proaspat macinat. Se amesteca ingredientele si se serveste imediat.

Vin recomandat: Simio Stixis Rose.