Spaghete cu carne de vita

Ingrediente:

1 ½ kg carne de vita macra, portionata in bucati

2 cepe medii, tocate

1/2 ceasca de ulei

1/2 ceasca de vin alb

2 catei de usturoi felii

600 gr. rosii proaspete zdrobite

1 lingurita boia de ardei dulce

2 frunze de dafin

1 scortisoara

2-3 catei

sare si piper

500 gr. spaghete

branza rasa pentru garnisire

Mod preparare:

Perpeliti carnea in ulei pe toate partile pana se rumeneste bine. Adaugati ceapa si usturoiul si amestecati timp de 2-3 minute. Stropiti cu vin. Odata evaporat, puneti rosiile si condimentele si fierbeti timp de aproximativ o ora sau pana cand se inmoaie. Daca este necesar, se adauga putina apa. Sarati si piperati dupa gust. Pastele se fierb separat. Serviti pastele pe un platou cu carne si cu branza rasa pe deasupra.

VIN RECOMANDAT: Charisma Gis Red sau Orino Red Spiropoulos.