Salata calda de rosii cu feta la tigaie

Ingrediente (4 persoane):

-32 rosii cherry

-o ceapa mare (feliata)

-5-6 linguri ulei de masline extra virgin

- 1/2 ceasca rosii uscate in ulei, taiate marunt

-150gr branza feta taiata in cuburi mici

-3 linguri otet balsamic

-2 linguri stafide brune

-1/2 lingurita oregano

-1/2 ceasca busuioc proaspat sau o lingura busuioc uscat

-sare, piper

Preparare :

Intr-o craticioara se pun stafidele la inmuiat in otetul balsamic.

Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul de masline si se adauga rosiile proaspete intregi, ceapa, sarea si se lasa la foc mic amestecand pentru 5-6 min pana cand ceapa incepe sa isi schimbe culoarea si coaja rosiilor incepe sa se sparga.

Se adauga otetul si stafidele, rosiile uscate, branza feta, oregano, si se amesteca bine dupa care se adauga busuiocul si piperul. Se lasa pe foc inca 1 minut amestecand si se serveste imediat.

VIN RECOMANDAT : BOUTARI – MALAGOUZIA sau BOUTARI – MOSCHOFILERO.