Purcel de lapte la cuptor

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

1 buc carne purcelus (1 ½ kg)

1 ½ kg cartofi decojiti

4 gutui decojite

6 catei de usturoi

1 ceasca mica ulei de masline

sare si piper

Pentru umplutura :

1 mar

2 pere

10 caise uscate

3 lingurite de unt sau 4 linguri ulei de masline

2 linguri zahar

4 linguri otet

Preparare:

Cu coada unei linguri de lemn se face o gaura in bucata de carne.

Umplutura: Se taie in cuburi mici perele, merele si caisele uscate. Se pune untul sau uleiul intr-o tigaie si se soteaza fructele. Se adauga zaharul, se amesteca pana incep fructele sa straluceasca. Apoi se adauga otetul. Se fierb cateva minute pentru a se evapora otetul, se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se impinge usor umplutura in deschizatura facuta in carne.

Se incalzeste cuptorul la 180°C, se sareaza carnea pe toata suprafata, se taie cartofii si gutuile felii groase si se asaza pe langa carne. Se mai pot adauga cativa catei de usturoi daca se doreste. Se adauga o ceasca mare de apa, ulei masline, sare si piper. Se baga la cuptor pentru 60-70 minute.

VIN RECOMANDAT: Asprolithi Oenoforos sau Simio Stixis Red.