Pulpa de porc cu miere la cuptor

Ingrediente (pentru 8 persoane):

1 pulpa de porc (2-3 kg)

200 ml miere + 1 lingura (separat pentru sos)

60 ml ulei de masline

60 ml suc de lamaie

1 lingurita coriandru uscat sau proaspat

2 linguri frunze de cimbru proaspat, tocat sau cimbru uscat, zdrobit

sare de mare

piper alb, proaspat macinat

Preparare:

Marinarea: In ziua precedenta se pune cotletul intr-o tava de copt si se tapeteaza bine cu 1 lg mare de sare de mare. Se presara cu piper proaspat macinat.

Intr-un castron, se amesteca bine mierea, uleiul, zeama de lamaie, cimbrul si coriandrul. Se unge carnea cu acest amestec peste tot.

A doua zi, se incalzeste cuptorul la 170°C si se baga tava cu carne, peste care se toarna 2 cani apa, pentru 2-3 ore (daca aveti un termometru pentru carne asteptati sa ajunga la 70 gr). In timpul acesta se unge carnea periodic cu sos. Se scoate cotletul cand este gata si se lasa pe un platou sa se odihneasca 30 min.

Sosul se fierbe separat intr-o craticioara, se adauga mierea (1lg), 1/2 lingurita otet vin rosu, sare si piper pana prinde consistenta unui sirop. Carnea se taie in felii si se stropeste cu sos.

Vin recomandat: Moscofilero Skouras sau Orino Red Spiropoulos.