PUI CU SOS DE VIN SI CIUPERCI

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

1 pui de 1.800 g. (taiat in portii)

1/2 ceasca ulei de masline

2 cepe medii, tocate

2 catei de usturoi, zdrobiti

1 ceasca vin alb

1 lingurita mustar Dijon

2 frunze de dafin

2 lingurite de frunze proaspete de oregano tocat sau 1 ½ lingurita uscat

500 gr. ciuperci albe proaspete, taiate in jumatate

2 linguri de frunze de patrunjel tocat

Preparare:

Se spala bucatile de pui, se usuca si se adauga sare si piper. Puneti o cratita mare la foc mic, fara sa adaugati ulei si lasati-o sa se incalzeasca bine. Puneti carnea de pui iar dupa 2 minute se adauga jumatate din cantitatea de ulei si se prajesc pe ambele parti pana isi schimba culoarea si devin maronii. Se adauga ceapa, usturoiul, frunzele de dafin, se amesteca, se fierb timp de 2 minute si se adauga ciupercile.

Se amesteca inca 2 minute si se adauga vinul. Dupa ce a fiert, se adauga 1 cana de apa clocotita (nu mai mult, pentru ca ciupercile vor lasa sucul propriu), se reduce caldura la jumatate, se acopera vasul si se fierbe timp 50 de minute.

Numai daca este necesar, se adauga apa calda in timpul gatitului. Cand mancarea este gata, puneti 1/2 lingura de sos de pui (cu 2-3 bucati de ciuperci si ceapa) si amestecati-le intr-un blender impreuna cu mustar, oregano, sare, piper proaspat macinat si restul de ulei.

Se toarna acest amestec in oala, se amesteca putin, se creste temperatura si se aduce la fierbere, pana se ingroasa sosul. Se stinge focul, se presara patrunjelul si se serveste calda. Se poate asezona cu o salata verde, cartofi prajiti, orez sau doar paine.

Vin recomandat: BOUTARI – AGIORGITIKO, SIMIO STIXIS ROSE sau AVANTIS ESTATE – CHARISMA GIS RED.