Prepelite umplute cu sos de rodie

Ingrediente (pentru 6 persoane):

12 prepelite

Pentru crutoane:

250 gr paine veche taiata in cuburi mici

2 catei de usturoi, zdrobiti

100 ml ulei de masline

Pentru umplutura:

1 rodie curatata

20 ml ulei de masline

250 gr bacon

50 ml otet de vin rosu

1 ceapa medie, tocata marunt

1 lingurita frunze de salvie sau 1 lingurita de rozmarin

Pentru sos:

1 L suc de rodie proaspat (trebuie avut grija ca semintele sa nu fie zdrobite foarte tare pentru a se evita gustul amar)

300 ml otet de vin rosu

Preparare:

Crutoane: Se incalzeste cuptorul la 140°C. Intr-o tigaie se soteaza usturoiul in ulei de masline timp de 20 de secunde si se adauga peste paine.

Prajiti pentru 1-2 minute, se adauga sare si piper, se intind pe o hartie de copt si se coc in cuptor la 140°C pentru aproximativ 15 minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor si se asaza pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Crestem temperatura cuptorului la 220°C pentru prepelite.

Umplutura: Intr-o alta tigaie gatiti ceapa in ulei de masline timp de 1-2 minute la foc mediu. Adaugati bacon-ul si sotati pentru inca 2 minute. Turnati otetul si sucul de rodii. Coaceti pentru inca 1 minut, stingeti focul, adaugati crutoanele si amestecati.

Prepelitele: Condimentam cu sare si piper interiorul si exteriorul prepelitelor si le umplem cu amestecul de mai sus. Se inchid cu o scobitoare. Se ung usor cu o perie si se coc la 220°C timp de 15 minute, pana cand se rumenesc la exterior.

Sos: Intr-o cratita se fierbe sucul de rodie cu otet pentru a se transforma in sos (pana capata consistenta unui sirop) care se toarna peste prepelite la servire, cu garnitura de legume la gratar sau salata verde.

VIN RECOMANDAT: EOS SAMOS – PSILES KORFES, OENOFOROS - IANOS CABERNET SAUVIGNON sau BOUTARI - MALAGOUZIA.