Pita arabeasca cu pastrav, castravete, menta si capere

Ingrediente (pentru 2 pite mari):

1 castravete mediu, preferabil organic

2 linguri suc de lamaie

3 linguri ulei de masline

2 linguri frunze de menta tocate sau 1 lingurita menta uscata

1 ½ linguri de capere, spalate si tocate

2 linguri iaurt

1 ½ lingurita mustar dulce la alegere

180 gr. pastrav afumat sau somon, feliat

sare si piper proaspat macinat

Preparare:

Se decojeste castravetele, se taie in jumatate pe lungime si cu o lingura se elimina semintele. Apoi se taie fiecare bucata de castravete in sferturi si apoi in bastonase care se pun intr-un castron, se condimenteaza cu sare si se stropesc cu suc de lamaie. Se lasa 10 minute sa se inmoaie un pic si sa obtina un gust usor acru, apoi se scurge. Se pune inapoi in vas, se adauga ulei, menta, capere si piper proaspat macinat. Se amesteca usor.

Intr-un castron se amesteca iaurtul cu mustarul. Se imprastie feliile de pastrav sau somon pe pita, deasupra se pune amestecul de iaurt cu mustar si daca vrem stropim cu cateva picaturi de suc de lamaie. Impartiti amestecul de castravete, menta si capere pentru fiecare pita si inveliti fiecare rola strans. Se feliaza usor in diagonal si se prind cu cate o scobitoare. Se servesc cu salata verde sau cu salata de rosii.

Vin recomandat: OENOFOROS – ASPROLITHI sau DOMAINE SIGALAS - ASSYRTIKO-ATHIRI.