Penne cu carne tocata de pui

Ingrediente (4 persoane):

500 gr. paste penne

600 gr. carne tocata de pui

4 fire de ceapa verde

sau 1 ceapa medie, tocata

4 linguri de ulei de masline

400 gr. piure de rosii

4 rosii mici, tocate

1/2 ceasca vin alb

sare si piper proaspat macinat

2 linguri de frunze proaspete de busuioc, tocate

Preparare:

Intr-o cratita se adauga uleiul de masline si se caleste ceapa la foc mic, doar suficient sa se inmoaie. Se adauga carnea de pui tocata si rosiile tocate si gatiti timp de 5 minute, amestecand cu o spatula de lemn pentru a se desface carnea tocata. Se adauga vinul si se lasa alcoolul sa se evapore, se adauga rosiile piure. Se amesteca si se lasa carnea sa se gateasca pentru 20-25 de minute. Daca este necesar, adaugati putina apa calda. Se adauga sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Intre timp, gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet. Se strecoara si se pune carnea tocata deasupra. Se presara cu busuioc si se serveste.

VIN RECOMANDAT: Simio Stixis Rose sau Charisma Gis Red.