Moschofilero (sau Moscofilero)


Moschofilero este unul dintre cele mai vandute vinuri de pe piata greceasca. Cu toate ca este un strugure aromatic alb cu pielita roz/vinetie, acesta produce mai ales vinuri albe. Istoric, a fost cultivat in Mantineia (Peloponez); totusi, a crescut pe marea majoritatea a teritoriului Greciei. Traditional, Moschofilero da un vin sec si indraznet cu multa aroma si condimentat.

Moschofilero este unul dintre cele mai delicate vinuri grecesti, un soi 100% grecesc care se produce doar local. Produce vinuri de culoare aprinsa si arome esentiale. Gustul este unic, o aroma destul de picanta cu aciditate buna. Arome distincte inconjoara nasul, in timp ce pe palat este o senzatie medie- usoara, fara volum si densitate. Produce vinuri plate, efervescente si de desert, cu caracteristici similare soiului Muscat.

Este o varietate pe care, atunci cand o incercati, nu o veti mai uita. Este aromatizat caracteristic, cu parfumuri elegante de trandafir, flori proaspete si lamaie. Il caracterizeaza un buchet de ‘gradina de trandafiri’ si este asociat de obicei cu fructe proaspete sau cu deserturi pe baza de fructe. Proaspat si crocant, Moschofilero este vinul ideal pentru vara, ca aperitiv sau ca un vin pentru peste. Varianta Rose poate insoti branzeturi usoare si spaghetti. Cel mai bine este sa fie baut in primii doi ani de la data producerii.

Este minunat in combinatie cu salate proaspete, calamari, scoici, peste proaspat, branzeturi albe proaspete. De asemenea, poate fi combinat cu pui in sos rosu sau cu spaghetti cu homar.

Moschofilero produce vinuri care sunt usor de baut, echilibrate si deosebite aromatic. Este considerat cel mai aromatic soi grecesc, o caracteristica care a ajutat aceste vinuri pe pietele internationale si mai ales pe piata americana.