Kotsifali, Forta Tacuta - 02/2015


Patria sa este Insula Creta, ofera vinuri aromate, proaspete si fructate, dar pentru a isi arata punctele forte trebuie sa fie vinificat impreuna cu un alt soi, de obicei cu Mantilaria, care ii imbunatateste culoarea rosiatica slaba.

Este cultivat mai ales in Heraklion Creta si sporadic in Insulele Ciclade.

Planta este productiva, plina de viata si robusta, rezistenta la conditiile climatice aspre si la boli. Boabele sunt alungite, de dimensiuni medii, cu pulpa moale si foarte dulce.

Kotsifali se coace la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, in functie de altitudine si de incarcatura vitei de vie.

Este un soi cu caracter aromatic bogat, aciditate moderata si culoare intensa.

Acesta ofera vinuri cu arome distinctive si proaspete de fructe rosii, dar si vinuri rose foarte interesante.

Face parte din categoria de vinuri seci cu DOP "Peza" si "Acharnes".