Iepure cu ciuperci

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

1 iepure, 1 ½ kg, in bucati

1kg ciuperci albe

1 ceapa, rasa pe razatoarea mare

5 linguri de ulei de masline

150 ml vin alb

coaja de la o portocala coapt

2 batoane de scortisoara

1 gutuie decojita, rasa pe razatoarea mare

1 lingurita miere

sare si piper proaspat macinat

3 linguri de frunze de patrunjel tocat

Preparare:

Se spala bine bucatile de iepure, se sareaza / pipereaza si se pun intr-o strecuratoare. Se sterg ciupercile cu un prosop umed si se indeparteaza capatul coditelor. Daca ciupercile sunt mici se lasa intregi, daca nu, se taie in 2 sau in 4, depinde de dimensiune.

Intr-o tigaie de mica adancime se gateste iepurele cu ceapa, se adauga vinul si se fierbe pana se evapora alcoolul. Apoi se adauga ciupercile si scortisoara si se amesteca usor, fara a "rani" carnea, timp de 3-4 minute.

Adaugati gutuia rasa si putina apa fierbinte cat sa acopere continutul din tigaie. Nu este nevoie de multa apa deoarece ciupercile vor lasa suc. Cand este fiert, se adauga mierea si coaja rasa de lamaie, piper si sare dupa gust. Se micsoreaza focul si se lasa la fiert in jur de 40 min. (depinde de cat de mare este iepurele). Din cand in cand se incearca carnea cu o furculita, daca este fiarta. Se gusta si se sareaza daca mai este necesar.

Cand este gata, trebuie sa ramana putin lichid care, impreuna cu ceapa si cu gutuile, va fi sosul. Daca in timpul fierberii ramane fara apa, se va adauga apa fierbinte. Daca ramane mult lichid se scoate carnea si se fierbe pana se va micsora cantitatea. Se scot batoanele de scortisoara, se adauga patrunjelul, se amesteca si se stinge focul.

VIN RECOMANDAT: AVANTIS ESTATE – CHARISMA GIS WHITE sau OENOFOROS – ASPROLITHI.