Friptura greceasca de miel cu cartofi si branza feta (Retete pentru Paste)

Ingrediente:

1 pulpa de miel portionata

1 kg cartofi (de preferat mici sau medii)

100 g branza feta

6 catei de usturoi tocati

½ lgt. oregano

100 ml ulei de masline

500 ml apa

sare si piper dupa gust

Preparare:

Se clatesc cu apa rece bucatile de miel si se curata cartofii de coaja. Pe o suprafata dura, peste cartofi se pune un servet si se bat cu o piatra plata, sau cu un obiect asemanator, pentru a ii zdrobi, dar nu complet.

Se pune carnea de miel in mijlocul unei tavi care merge la cuptor, iar cartofii se asaza in jurul acesteia. Se adauga usturoi zdrobit si se presara oregano, sare si piper. Se adauga ulei de masline si 500 ml apa si se amesteca usor. Se acopera lejer cu folie de aluminiu, doar carnea de miel. Se pune in cuptorul pre-incalzit la 200°C timp de 1 ora.

Se scoate tava din cuptor, se intoarce carnea si cartofii si se indeparteaza folia. Se faramiteaza branza feta si se presara in mod egal peste cartofi. Se pune tava inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Vinuri recomandate: Charisma Gis Red Avantis Estate, Nemea Palivos, Naoussa Boutari sau Orino Red Spiropoulos.