Friptura de pulpa de miel pentru Paste (Retete pentru Paste)

Ingrediente (pentru 8-10 persoane):

1 pulpa de miel de 2.5 kg

2 catei de usturoi taiati in felii subtiri

1/4 cana ulei de masline

1 lg. cimbru proaspat tocat (doar frunze)

2 lgt. rozmarin proaspat tocat (doar frunze)

1 lgt. sare

1 lgt. piper negru proaspat rasnit

Preparare:

Se pre-incalzeste cuptorul la 220°C. Se fac 8-10 incizii mici in pulpa de miel si se introduc feliile de usturoi. Se unge pulpa de miel cu ulei de masline.

Intr-un vas mic se amesteca cimbru, rozmarin, sare si piper. Se transfera amestecul de plante aromatice pe o farfurie intinsa mare. Se ruleaza pulpa de miel prin acest amestec pana cand este acoperita bine.

Se asaza pulpa de miel intr-o tava pentru friptura si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se reduce caldura la 180°C si se frige pentru inca o ora sau pana cand temperatura masurata cu un termometru de carne atinge 55°C (friptura in sange). Inainte de taiere se lasa sa se raceasca putin. Se serveste cu cartofi noi.

Vin recomandat: KIR-YIANNI - RAMNISTA sau AIVALIS ESTATE - MONOPATI.