Dakos – reteta traditionala din Insula Creta

Ingrediente:

1 kritharokouloura (paine uscata de orz, tipica si traditionala din Creta, care se gaseste in magazinele de delicatese sau pe internet; daca nu o gasiti, puteti folosi orice tip de paine uscata de orz)

1 rosie

60 gr. branza feta, faramitata

un praf de oregano si de sare

6 linguri ulei de masline

Preparare:

Puneti kritharokouloura in chiuveta, sub robinet, timp de cateva secunde (numarati pana la 10) pentru a se inmuia.

Intr-o cratita cu apa clocotita puneti rosia si lasati-o sa fiarba timp de 1 minut.

Scoateti rosia din apa, curatati-o de coaja si taiati-o cubulete mici.

Puneti kritharokouloura pe o farfurie si adaugati 3 lg de ulei de masline.

Adaugati rosia taiata cubulete, sare si branza feta faramitata.

Adaugati si cele 3 lg de ulei ramase si asezonati cu oregano.

Este gata pentru a fi consumata.

Credeti-ma pe cuvant, pare simplu, dar odata ce incepeti sa mancati pur si simplu nu va mai puteti opri.

Cantitatile sunt doar orientative si le puteti mari sau reduce dupa gust.