Ce este uleiul de masline gourmet si de ce ar trebui sa cumparati unul? 01/2014

Exista unele produse, precum sampania frantuzeasca de top Moet & Chandon Dom Perignon, excelentul Bordeaux de la Chateau Mouton-Rothschild sau Chateau Latour, cel mai bun caviar Beluga din Rusia, trufele de padure Alba Madonna din Piedmont, Italia sau faimoasa cafea Kopi Luwak, care sunt considerate pretioase si care sunt foarte scumpe. Produse care au o caracteristica unica in comun – sunt deasupra tuturor celorlalte din categoria lor.

Uleiul de masline nu este la fel. Locul productiei, producatorul, categoria de ulei de masline (simplu, virgin, extra virgin) si faptul daca este sau nu organic, il fac sa fie diferit de la un produs la altul.

Atunci cand vorbim despre ulei de masline gourmet, vorbim, de fapt, despre o alta categorie. Vorbim despre o categorie premium superioara. Majoritatea acestor uleiuri de masline gourmet impart caracteristici comune. Acest tip de ulei de masline ar trebui sa fie foarte bine echilibrat, cu aroma robusta de masline, de fapt, cu o totala armonie de gust si aroma si, de obicei, cu design de lux. Acestea sunt cele mai de top uleiuri extra virgine, cu aciditate mai mica de 0.5% (in principal intre 0.25-0.4%).

In general, sunt doua motive pentru care cineva cumpara astfel de uleiuri de masline:

  • Calitatea de top a produsului si grija speciala la detalii, care este prezenta in toate etapele de productie, de la cultivare pana la imbuteliere si care este astazi o necesitate pentru multi oameni.
  • Gustul luxului utilizand un astfel de ulei de masline. Folosirea acestor uleiuri de masline, la fel ca utilizarea de produse similare de top, este un adevarat simbol al statutului.

Puteti gasi in catalogul nostru patru uleiuri de masline gourmet exceptionale. Produse care sunt printre cele mai bune din Grecia: Moria Elea Deluxe Single, Moria Elea Monovarietal Manaki, Miterra Limited Harvest Organic si Miterra Select Harvest Extra Virgin.