Carne de vita cu ciuperci, ceapa si vin mavrodafni

Ingrediente:

1 ½ kg carne de vita in bucati

500 gr. ceapa felii

250 gr. ciuperci tocate

25g ciuperci porcini uscate

1/2 cana ulei de masline

2 linguri de unt

2 linguri faina

1/2 litru de vin mavrodafni

cimbru

sare si piper

Mod preparare:

Sarati si piperati bine bucatile de carne si presarati cu faina. Inmuiati ciupercile porcini in 600 ml de apa fierbinte.

Se incalzeste o oala mare, se adauga untul si jumatate de ulei si se prajeste carnea pe toate partile.

Scoateti carnea si adaugati ceapa in tigaie cu uleiul ramas. Prajiti timp de 10 minute pana se rumeneste.

Adaugati inapoi carnea, ciupercile uscate cu apa in care au fost inmuiate, cimbrul si vinul Mavrodafni. Fierbeti timp de o ora si jumatate pana la 2 ore pana cand carnea este frageda. Spre sfarsit se adauga ciupercile, sare si piper si se fierbe timp de 10 minute.

Vin recomandat: CAMBAS - MAVRODAPHNE OF PATRAS sau OENOFOROS - IANOS CABERNET SAUVIGNON.