Burgeri fara paine

Ingrediente (4 persoane):

500 gr. carne tocata de vita

2 cepe, tocate

3 linguri iaurt

frunzele de la 1 legatura de patrunjel, tocate

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita oregano uscat

sare si piper proaspat macinat

1-2 linguri de ulei de masline

Preparare:

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa rasa, iaurtul, patrunjelul, oregano, bicarbonatul, sare si piper. Se framanta bine pentru a se amesteca ingredientele si se acopera vasul cu folie transparenta. Puneti la frigider pentru o noapte (se umfla si devine pufos).

A doua zi se scoate amestecul si se modeleaza burgerii.

Se ung cu ulei si se pun pe gratarul preincalzit timp de 12 minute, timp in care ii intoarcem o data.

Daca dorim sa ii prajim, se unge usor tigaia cu ulei, se incinge bine si se prajesc burgerii pentru 3-4 minute pe fiecare parte dupa care se reduce focul si se mai gatesc pentru 8 minute (nu trebuie sa se usuce).

Se servesc fierbinti.

Vin recomandat : PALIVOU NEMEA, BOUTARI AGIORGITIKO, OENOFOROS IANOS CABERNET SAUVIGNON.