Vinurile grecesti si mancarea

In Grecia, majoritatea producatorilor creeaza vinuri care se pot alatura unei varietati cat mai mare de mancaruri locale si internationale. Vinurile pot fi proaspete si usoare sau robuste si complexe, dar sunt vinuri create intotdeauna cu gandul la mancare. Desigur, exista exceptii, ca minunatele vinuri

citeste

Carnatii si vinul

Carnatii sunt o valoare clasica pentru orice gratar onest. Combinatia corecta cu vinul potrivit poate crea un simplu miracol. Carnati de porc Carnatii de porc, desigur la gratar, cu lamaie sau mustar, au nevoie de vinuri cu aciditate mare, iar vinurile din soiul Xinomavro sunt combinatia

citeste

Fructele de mare si vinul

Regulile generale referitoare la relatia dintre mancare si vin nu numai ca ajuta, dar chiar garanteaza o asociere de succes. Si una dintre regulile de baza este aceea ca pestele se combina cu vinul alb. Orice tip de fructe de mare se asociaza, de obicei, cu un vin alb potrivit. Incepand cu

citeste

Ce mancare merge cu ce vin

APERITIVE Mezeluri: vin rosu, usor, cu aroma de fructe (Nemea, Chianti) Crepe cu branza: Moshofilero Crochete de cascaval: Mantinia, Sideritis Ciuperci la gratar: vin rose minimum 2 ani vechime Ciuperci de padure: cel mai vechi vin rosu pe care il poti procura Salata verde: Malagouzia, Moshofilero Salata

citeste

Asocieri de baza

Gustul poate fi cel mai important, dar asocierea vinului cu mancarea nu trebuie sa fie ceva complicat. Utilizati aceste reguli simple pentru a le potrivi cu incredere! Alegeti arome similare Aromele similare de mancare si de vin se completeaza reciproc. Exemplu: Limba de mare cu sos de lamaie

citeste