Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara masline, 02.2015

Toate maslinele pot fi masline de masa, insa dimensiunea fructelor si soiul arata care sunt cele mai adecvate. Principalele soiuri comestibile sunt maslinele mai mari, Amfissis si Volos, Kalamata, cele verzi Halkidiki si Throubes. Cum sunt procesate? Exista doua tipuri de prelucrare pentru

citeste

19 Uleiuri de Masline Grecesti printre Cele Mai Bune din Lume in 2014, 10/2014

Nouasprezece uleiuri de masline din Grecia au castigat un loc ravnit ca unul dintre cele mai bune din lume anul acesta la New York International Olive Oil Competition (NYIOOC). Juriul a acordat majoritatii dintre acestea, 12 in total, statutul de Premiu de Aur. Per ansamblu, a fost un numar record

citeste

Prea multa poluare unde locuiti? Uleiul de masline ar putea sa ajute, 10/2014

Expunerea la poluarea atmosferica este cunoscuta ca avand un efect negativ asupra sanatatii. Particulele poluante, un amestec de particule mici si picaturi lichide care include acizi, produse chimice organice, metale si particule de sol sau de praf, sunt asociate cu boli cardiace si pulmonare. Un

citeste

Adaugati Ulei de Masline la Legume pentru Scaderea Tensiunii Arteriale, 10/2014

Una dintre caracteristicile principale ale dietei mediteraneene este abundenta de preparate din legume si salate pregatite cu ulei de masline din belsug. Si, in timp ce cunoastem ca adaugarea de ulei de masline la legume poate creste absorbtia de vitamine si antioxidanti, se pare ca aceasta combinatie

citeste

Uleiul de masline extra virgin prajit, un super-aliment pentru unele femei cu diabet zaharat

Pana acum, dieta mediteraneana bogata in ulei de masline extra virgin era bine cunoscuta pentru beneficiile pentru sanatate, de preventie fata de o serie de boli, inclusiv boli de inima, artrita, cancer si osteoporoza. In timp ce dovezile cresc in favoarea masurilor de protectie ale acestui super-aliment,

citeste

Sarea Comerciala de Masa vs Sarea Naturala Nerafinata, 04/2014

Sarea de odinioara era un aliment sanatos, integral, dar in zilele noastre aceasta a fost procesata si transformata in ceva dezastruos. Ceea ce a inceput ca un nutrient esential a fost desfigurat intr-o substanta pe care corpul nostru nu este menit sa o utilizeze. Desi sarea a primit o reputatie

citeste

Proprietati Importante ale Sarii de Mare Naturale Nerafinate, 04/2014

Proprietati importante ale sarii de mare naturale nerafinate: - Stabilizeaza ritmul cardiac si regleaza tensiunea arteriala - impreuna cu apa. - Redirectioneaza aciditatea excesiva din celule, in special a celulelor creierului. - Echilibreaza nivelul de zahar din sange. Acest lucru

citeste

Doua Linguri pe Zi: Pozitia FDA asupra Beneficiilor Uleiului de Masline, 04/2014

Cu aproape un deceniu in urma, Food and Drug Administration (Agentia pentru Siguranta Alimentelor si a Medicamentelor)din SUA a permis plasarea unei mentiuni calificate de sanatate pe etichetele alimentare de ulei de masline, ca raspuns la o cerere depusa de catre North American Olive Oil Association

citeste

Ce sunt Premiile Great Taste?, 04/2014

Premiile Great Taste reprezinta cel mai mare si mai recunoscut sistem de acreditare pentru mancaruri si bauturi rafinate si de specialitate. Infiintate in 1994, acestea incurajeaza si ofera consiliere pentru producatorii de produse alimentare artizanali, oferind un sistem de referinta unic si servicii

citeste

Componente din dieta mediteraneeana ar putea preveni unele forme de cancer, 04/2014

Oamenii din tarile situate de-a lungul Marii Mediterane nu numai ca au o incidenta mai mica de boli de inima dar este, de asemenea, mai putin probabil ca vor face cancer decat cei care traiesc in tarile din Europa de Nord si America de Nord. Acest lucru i-a indemnat pe cercetatori sa revizuiasca

citeste

Halva - Sugestii de servire, 03/2014

Un produs bogat in nutrienti si cu aroma unica, Meletiadis Halva ofera posibilitati diverse de servire, placute pe tot parcursul zilei. Excelenta cu cafeaua sau cu ceaiul de dimineata, ca desert dupa masa de pranz, insotita de un vin alb, usor sau de un vin Retsina, sau poate fi servita la petreceri,

citeste

Cum se produce halvaua greceasca traditionala, 03/2014

Sa produci halva folosind metoda traditionala, adica folosind mainile, nu este usor deloc. Este nevoie de o experienta indelungata si de dragoste pentru ceea ce faci, altfel posibilitatea de a avea un rezultat dezastruos este extrem de mare. Halvaua are la baza susanul si acesta este punctul in

citeste

Uleiul de masline extra virgin grecesc – medicamentul de ultima generatie, 03/2014

Dupa cinci ani de cercetare a fost finalizata prima cartografiere a uleiului de masline din Grecia in ceea ce priveste continutul de substante polifenolice, in baza Regulamentului UE nr. 432/2012, studiu care a fost publicat intr-un jurnal stiintific international de renume. Conform acestui

citeste

Putem folosi ulei de masline extra virgin pentru prajit? , 03/2014

Foarte multi oameni care adora sa foloseasca ulei de masline extra virgin zi de zi cred ca nu e bine sau chiar ca e periculos sa il utilizeze pentru a praji orice fel de mancare. Este un lucru destul de cunoscut in zilele noastre ca uleiul de masline are o multime de beneficii pentru sanatate

citeste

Informatii nutritionale despre fistic, 02/2014

Fisticul a fost venerat din cele mai vechi timpuri ca simbol al bunei stari si al unei sanatati robuste. Nucile de fistic sunt imbogatite cu multe substante nutritive benefice care sunt esentiale pentru o sanatate optima. Fisticul creste bine in clima calda, uscata, cu ierni reci. Dupa plantare,

citeste

Uleiul de masline extra virgin pe care l-am cumparat – este adevarat sau nu? , 01/2014

Iulie 2008, Italia Dupa 2 ani de investigatii, politia italiana a arestat 63 de persoane si a inchis mai mult de 90 de fabrici de procesare si ferme, in special din sudul Italiei. Conform acuzatiilor oficiale, toate aceste persoane a fost implicate intr-o frauda de mari proportii cu ulei de masline,

citeste

Cum ar trebui pastrat uleiul de masline?

Uleiul de masline este un condiment fragil, dar in conditiile adecvate se pastreaza bine, intr-o sticla nedeschisa, pana la doi ani. Pentru a preveni uleiul dumneavoastra de masline sa oxideze, trebuie sa cunoasteti potentialii factori de risc si sa alegeti un loc sigur de depozitare. Uleiul

citeste

Ce este uleiul de masline gourmet si de ce ar trebui sa cumparati unul? 01/2014

Exista unele produse, precum sampania frantuzeasca de top Moet & Chandon Dom Perignon, excelentul Bordeaux de la Chateau Mouton-Rothschild sau Chateau Latour, cel mai bun caviar Beluga din Rusia, trufele de padure Alba Madonna din Piedmont, Italia sau faimoasa cafea Kopi Luwak, care sunt considerate

citeste

Valori nutritionale ale uleiului de masline

Uleiul de masline este asimilat de organismul uman mai usor decat orice alt tip de grasimi comestibile. Puteti folosi uleiul de masline chiar si pentru a inlocui grasimea in retetele de prajituri. Valori nutritionale pentru 100g de ulei de masline: Energie - 890 k calorii Grasimi Saturate

citeste

Uleiul de Masline si Sistemul Imunitar

A fost documentat faptul ca aportul de ulei de masline intareste sistemul imunitar impotriva atacurilor externe ale microorganismelor, bacteriilor sau virusilor. Cercetari recente au ajuns la concluzia ca acizii grasi din componenta uleiului de masline sunt buni aliati in reducerea unor parametri

citeste

Uleiul de Masline si Sanatatea

Uleiul de Masline Extra Virgin, atunci cand este presat la rece si depozitat in mod corect, este bogat in grasimi mononesaturate, grasimi despre care cercetatorii au descoperit ca au excelente beneficii pentru sanatate. De asemenea, este bogat in polifenoli, cunoscuti pentru proprietatile antiinflamatoare,

citeste