Compozitia de struguri in vinuri frantuzesti

Bordeaux Alb: Sauvignon, Sémillon, Muscadelle, Merlot Blanc Rosu: Cabernet-Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec (Cot), Petit Verdot Bourgogne (Burgundy) Alb: Chardonnay, Aligoté Rosu: Pinot Noir, Gamay Alsace Alb: Gewürztraminer Rose, Riesling, Sylvaner,

citeste

Durata de viata a vinului

Vinul se invecheste in timp si ar trebui pastrat doar pentru o anumita perioada de timp, perioada care difera de la vin la vin. Categoria de vin Durata maxima de pastrare Alb Sec 1-8 ani Alb Dulce 2-8 ani Rose 1-3 ani Rosu Tanar 0-4

citeste

Sistemul de punctare a vinurilor

Analiza profesionala (sistemul de punctare a vinurilor) este o procedura profesionala bazata pe reguli foarte specifice, cu un singur scop – de a crea o imagine cat mai apropiata de realitate a calitatii vinului. Aceasta ar trebui sa fie efectuata de profesionisti (Maestrii ai Vinurilor,

citeste

Degustarea vinului

In timpul unei degustari jurizate expertii degustatori folosesc un formular de evaluare numit Fisa de degustare. Acest formular defineste un ghid de evaluare a calitatii unui vin sau a unei serii de vinuri. Fisa completata reprezinta aprecierile degustatorului despre fiecare dintre caracteristicile

citeste

Servirea vinului

A turna vin in pahare in timpul unei mese nu este ceva sofisticat, dar este mai bine sa urmam cateva reguli simple, pentru cel mai bun rezultat. 1. Ca regula generala, vinurile albe sunt servite inaintea celor rosii, iar cele tinere inaintea celor mature. 2. Iarasi o regula generala, vinurile

citeste

Vinul si Mancarea

Desi exista cateva reguli de baza pentru a asocia vinul cu mancarea, acestea nu sunt absolute; lucrurile se schimba constant, la fel si preferintele noastre. In general: vinul alb se asociaza cu carnea alba si cu pestele; vinul rosu se asociaza cu carnea rosie. Unii sunt de acord

citeste

Crama

Depozitarea vinului intr-un mod corect este usor de realizat, atat timp cat sunt urmate cateva reguli de baza. Factori externi Vinul imbuteliat este viu si continua sa se dezvolte in timp. Dezvoltarea este afectata de factori externi care o pot accelera sau incetini. Spatiu Vinul ar

citeste

Temperaturi de Servire a Vinului

Servirea vinului la temperatura optima ajuta la o mai buna percepere a buchetului si aromei. In general, vinurile albe ar trebui servite mai reci decat cele rosii. Temperatura de servire ar trebui sa fie intre 6 - 19°C. Peste 20°C calitatea vinului va avea de suferit. Temperaturi

citeste